Dankin povratak u Top 100

Naša najbolja teniserka Danka Kovinić (27) od ovog ponedjeljka je 91. teniserka svijeta, nakon što je osvojila ITF turnir u njemačkom Visbadenu.

Novljanka je na planetarnoj WTA listi ostvarila napredak od čak 23 pozicije u odnosu na prethodnu sedmicu. Ovaj uspjeh za Kovinić je izuzetno bitan, ako zadrži plasman i nakon naredne sedmice, jer joj pozicija garantuje plasman u glavnu rundu Rolan Garosa, bez kvalifikacija.

U finalu u Visbadenu u nedjelju Danka je pobijedila domaću takmičarku Šunk 6:3, 7:6 i pokazala da najbolja izdanja pruža na šljaci i opravdala je ulogu favorita koju su joj dodelile kladionice, u ovom finalu.

Interesantno, ispred Kovinić, koja ima 713 poena na 91. mjestu WTA liste, sada je slavna bivša gren slem šampionka, Kanađanka Andreesku, sa deset bodova više. Iza Danke je Mađarica Galfi sa 709 bodova.

U drugoj polovini sezone, od početka juna, Danka praktično ne brani WTA poene, tako da se očekuje značajan napredak u mjesecima prednama.

U planetarnom poretku ubjedljivo vodi Poljakinja Švjontek sa 7.061 poenom, ispred Čehinje Krejčikove (5.011) i Španjolke Badose (4.720 poena).

Secured By miniOrange