Simons srlja u bankrot jer odbija da igra

Ben Simons (25) vrlo brzo će se suočiti sa situacijom da će biti prinuđen da igra za Filadelfija 76erse u NBA ligi, zbog nedostatka novca. A mi možemo probati klađenje na NBA uzivo.

Mlada australijska NBA zvijezda, plejmejker koji je žestoko kritikovan zbog loših partija u plej-ofu prethodne sezone, od početka nove sezone odbija da nastupa zbog mentalnih problema. Prethodno je tražio trejd, a rijetko komunicira sa bilo kim iz kluba.

Simons potencijalno gubi 20 miliona američkih dolara (17,7 miliona eura) garantovanih ugovorom zbog odluke da izbjegava timske obaveze. Prema procjenama američkih medija, tokom karijere od košarke je zaradio oko 90 miliona dolara.

Po informacijama poznatog košarkaškog novinara Hauarda Eskina, Simons već mjesecima srlja u bankrot – jer svakog mjeseca kupuje novi automobil, vlasnik je kuće vrijedne 17,5 miliona dolara, a na sve to mora da plaća visoke poreze kao stranac. Košarkaš se nada da će ga klub ipak trejdovati, ali je pitanje koji NBA tim je uopšte spreman da dovede problematičnu zvijezdu tokom sezone.

Secured By miniOrange