U prošlosti su padali mnogo jači sastavi Litvanije

Velika utakmica za bh. košarkaše

U prošlosti su padali mnogo jači sastavi Litvanije, a BiH je večeras favorit u Mejdanu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mejdanu dočekuje Litvaniju u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Vedrana Bosnića u ovaj meč ulaze s velikim ambicijama i pokušat će da iskoriste odsustvo najvećih litvanskih zvijezda kako bi došli do pobjede.

U prošlosti su padale i jače selekcije Litvanije. Prije nešto više od 24 godine BiH je u Vilniusu u nezaboravnom meču slavila 69:66, a zatim 2013. godine u još jednom meču za pamćenje bilo je 78:72.

Kladionice su ovog puta na strani naše selekcije. Došlo je do promjene kvota i veće šanse za pobjedu se daju našem timu.

“Mi smo euforičan narod i u ovakvim utakmicama ja adrenalin visok. Mnogo je bitno da ne izgubimo u želji za pobjedom i da pokažemo da možemo igrati sa Litvancima. I kada budemo imali loše i dobre periode igre moramo znati šta hoćemo”, rekao je pred utakmicu selektor Vedran Bosnić.

Naravno, svi očekuju veliku podršku s tribina. Mejdan će to sigurno prirediti i u takvoj atmosferi je samo bitno da bh. tim ne izgori.

Susret BiH – Litvanija igra se od 20 sati a po kladionicama BiH je favorit za kladjenje uzivo.

Secured By miniOrange